Mini tortille z szynką

To idealna, smaczna i łatwa przekąska na zimno. Nadzienie zależy tylko i wyłącznie od Waszej wyobraźni, jest mnóstwo wariantów, najlepiej użyjcie ulubionych składników.
Poniżej wersja z szynką, serkiem kanapkowym, sałatą lodową oraz papryką.

Składniki

  • tortilla (placki), 2 szt.
  • serek śmietankowy (u mnie Delikate z cebulką i szczypiorkiem),  150 g
  • wędlina, kilka plastrów (u mnie szynka konserwowa)
  • sałata lodowa, kilka liści
  • papryka czerwona , 1 szt.
  • ogórek świeży, 1 szt.
  • koperek świeży, 1 pęczek

Wykonanie

  1. Serek mieszamy w miseczce z pokrojonym drobno koperkiem.
  2. Paprykę i ogórka myjemy, usuwamy gniazda nasienne i pestki, kroimy w cienkie paski
  3. Placki tortilli smarujemy połową serka, na to wykładamy liście sałaty i plastry wędliny.
  4. Następnie na jednej połowie układamy paprykę i ogórka.
  5. Zwijamy placki dość ciasno w rulony.
  6. Tortille (każdą osobno) zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na ok 2 godziny.
  7. Po tym czasie odwijamy tortille z folii i ostrym nożem kroimy na proste bądź ukośne  ok. 2,5 centymetrowe kawałki.

Smacznego 🙂

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉


2 odpowiedzi do “Mini tortille z szynką”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.