Kotlety z mortadeli

Oszukany schabowy, czyli kotlet z mortadeli. Szybki, fajny pomysł na obiad, jak za starych dobrych czasów 😉 do tego ziemniaki,  ulubiona surówka i gotowe. 

Składniki

  • mortadela, 4 plastry ok 1,5 cm
  • jajka, 2 szt. 
  • bułka tarta, do panierowania 
  • olej rzepakowy, do smażenia

Wykonanie 

  1. Mortadelę w plastrach panierujeny w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
  2. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Smacznego 😉 

Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉


2 odpowiedzi do “Kotlety z mortadeli”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.