Klopsiki z warzywami

Klopsiki z warzywami, przepis
Klopsiki z warzywami

Delikatne klopsiki w towarzystwie warzyw można podać z makaronem lub ziemniakami.

Składniki

  • mięso mielone, 30 dag
  • marchewka mrożona (kostka), 1 opakowanie
  • ogórek świeży, 2-3 szt.
  • bulion, 2 szklanki
  • koperek, 1 pęczek
  • śmietana 12%, 2 łyżki
  • mąka, do obtoczenia i ew. zagęszczenia
  • olej, do smażenia
  • sól i pieprz

 

Przygotowanie

  1. Z mięsa mielonego uformować średniej wielkości klopsiki, obtoczyć delikatnie w mące i obsmażyć.
  2. Ogórki obrać ze skóry i wykroić pestki, pokroić w kostkę.
  3. Do garnka wlać trochę oleju. Na rozgrzany olej wrzucić opakowanie zamrożonej marchewki i pokrojone ogórki. Poddusić ok. 15 min.
  4. Wlać bulion. Gotować wszystko ok. 15 min.
  5. Włożyć pulpety, gotować na małym ogniu.
  6. Dodać pęczek posiekanego koperku.
  7. Przyprawić solą i pieprzem.
  8. Dodać śmietanę i jeśli jest za rzadkie zagęścić mąką.Smacznego

2 odpowiedzi do “Klopsiki z warzywami”

Dodaj komentarz